З понеділка Тернопільщина потрапить у «жовту» зону, а окремі школи перейдуть на дистанційне навчання

У  Тернопільській облдержадміністрації сьогодні відбувся брифінг щодо епідситуації на Тернопільщині, а також щодо стану вакцинації серед працівників освіти.

Журналістам розповіли, які заклади освіти і за яких умов зможуть працювати у «жовтій» зоні офлайн.

photo_2021-09-08_15-00-58 (2) (Copy)
photo_2021-09-08_15-00-58 (2) (Copy)

- Відповідно до постанови Кабінету міністрів, якщо вакциновано 80% педагогічних працівників - ми працюємо офлайн, якщо менше 80% - онлайн, - зазначила Ольга Хома, начальниця управління освіти і науки ТОДА. - Будь який заклад, який переходить на дистанційну форму навчання, не маючи 80% вакцинованих, якщо там за день два відсоток збільшується – такий заклад автоматично переходить в офлайн режим.

Директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко розповідає, сьогодні в області 57 закладів освіти в яких вакциновано понад 80 % працівників.

- Сьогодні, є дуже актуальним проведення вакцинації серед вчителів. На сьогоднішній день управлінням освіти розроблено план-графік вакцинації. Ми об’єднуємо школи, куди з’їжджаються вчителі і мобільні бригади з пунктів щеплення регіону, де знаходяться школи, виїжджають і проводять вакцинацію, - розповіла Ольга Ярмоленко, директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА.

- В нас об’єднуються вчителі, лікарі, педіатри і громадські діячі, Богдана Пруська, Ольга Дунець ведуть такі стріми у «Фейсбуці». І наша мета – підвищити обізнаність населення щодо необхідності вакцинації, - розповіла Світлана Никитюк, голова тернопільського осередку ГО «Батьки за вакцинацію».

Станом на сьогодні в Тернопільській області вакцинувалось близько 222 тисячі осіб.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео