Тернополянам на замітку: як зміцнити імунітет в осінній період

324342

Мати сильний імунітет мріє чи не кожен із нас, адже сильний імунітет – це запорука здоров'я людини в будь-якому віці. Саме імунітет допомагає організму чинити опір численним інфекціям, що потрапляють до нього ззовні.

У серії публікацій ми говоритимемо про різні способи збагачення і насичення нашого імунітету, але сьогодні мова піде їжу.

Треба розуміти, що саме правильне харчування може забезпечити для організму необхідний запас вітамінів та елементів, допоможе зміцнити імунітет восени.

Раціональне та збалансоване споживання сезонних продуктів помітно покращує стан захисних сил нашого організму.

Осінь уже вступила в законне правління, а це означає, що час звернути увагу на:

- Осінні плоди. Вони особливо багаті на вітаміни, тож овочі і фрукти бажано їсти в достатній кількості і у свіжому вигляді. Вітамін А (червоні і помаранчеві плоди, а також виноград і зелень), вітамін С (цитрусові, шипшина, журавлина, капуста), вітамін Е (рослинна олія), вітаміни групи В (крупи, бобові, яйця, горіхи, зелень);

- білки рослинного походження (бобові, квасоля, сочевиця, гречка, вівсянка);

- білки тваринного походження (м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, морепродукти);

- мікроелементи і мінеральні речовини: залізо, мідь, магній, цинк, селен (м'ясо, печінка, риба, морепродукти, горіхи, бобові, часник, шоколад);

- також корисними (без перебільшення) будуть спеції: імбир, хрін, лавровий лист, гвоздика, коріандр, кориця, базилік, кардамон, куркума тощо.

Ви можете готувати страви у різних варіаціях - налягати на бобові чи овочі, тушкувати, парити або ж запікати, приправляючи усе це запашними та ароматними спеціями. Порції готуйте невеликі, але харчуйтеся не менше, ніж у три прийоми.

Бажаємо здоров’я!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео