Віра Олександрович

Тернопільщина: коли отримана сума перевищила очікувану у рази

Гривні

Підприємства і компанії на Тернопільщині вже сплатили майже 325 млн грн податку на прибуток. І це – набагато більше ніж торік. Ба більше, сума - вища за очікувану.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області

- Упродовж січня-серпня 2021 року платники податків з Тернопільщини перерахували до Зведеного бюджету України 324,9 млн грн податку на прибуток, - кажуть у податковій. – Це - на 116,2 млн грн більше, ніж торік. 

До державного бюджету суб’єкти господарювання спрямували 281,6 млн грн, а місцеві скарбниці отримали 23,3 млн грн податку на прибуток. 

- Сплата перевищила очікувані надходження, - наголошують податківці. – Так, до держбюджету – «плюс» 45%, до місцевих – 117%. Додатково підприємства та компанії краю сплатили 87,2 і 23,3 млн грн, відповідно.

До загального фонду зведеного бюджету цьогоріч у січні-серпні надійшло 5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, а це - на 66% більше, ніж очікували. 

- Цьогоріч лише у серпні до зведеного бюджету сплатили 81,2 млн грн податку на прибуток, - уточнюють податківці. - Це - на 41 млн грн перевищило надходження аналогічного періоду торік. 

Зауважимо, до державної казни надійшло 69,3 млн грн. Місцеві скарбниці поповнилися на 11,9 млн грн податку на прибуток, а це – більш як у 1,5 раза перевищило очікувані надходження.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео