Орест Сарматський

Тернопільщині пропонують пересісти на велосипеди

241890263_3692951284141763_6316485613224102490_n (Copy)

У межах програми «U-LEAD з Європою» буде відібрано 12 громад із шести регіонів України для підтримки і розвитку велоінфраструктури.

Про це повідомила пресслужба облдержадміністрації, сказала в.о генерального директора Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Міністерства розвитку громад та територій Оксана Павлюк.

- Для багатьох жителів громад велосипед — це надійний і популярний засіб пересування. В Україні розвиток інфраструктури набирає обертів, тож цей проєкт є важливим. Він дозволить тергромадам напрацювати єдині стандарти відповідної інфраструктури, зокрема завдяки проєктуванню велосипедних доріжок та парковок. Велорух має бути уніфікованим і безпечним, — зазначила Оксана Павлюк.

До участі запрошуються громади з Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Волинської, Рівненської та Тернопільської областей. Ініціатива дозволить громадам розробити власні проєкти розвитку велотранспорту, які зможуть отримати підтримку Програми «U-LEAD з Європою». Учасники зможуть обмінятися досвідом та напрацюваннями щодо створення велоінфраструктури, а також втілять на практиці набуті знання спільно з менторською підтримкою експерта. Проєкт триватиме з листопада 2021 року до квітня 2022 року. Усі заходи відбуватимуться онлайн і є безкоштовними для учасників. Щоб долучитися до відбору, потрібно заповнити форму та до 18:00 24 вересня 2021 року надіслати її на адресу: regops.u-lead@giz.de. У темі повідомлення вказати «Веломережа, назва громади та область». Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео