Орест Сарматський

Корейський стартап вирощує зелень у метро (Агроновини)

1601 (Copy) (1)

Урбанізовані країни шукають можливості для збільшення використання нових зелених технологій, які слугуватимуть людям.

Так, одна з найбільш густонаселених країн Азії, Південна Корея, здивувала всіх новим способом вирощування зелені для салатів. Згідно з інформацією Farm8 її підземна вертикальна ферма в 40 разів ефективніше більш традиційного аналога. Це відкриття виявилося настільки популярним, що компанія встановила ще чотири ферми на інших станціях метрополітену.

Джерело: https://agroreview.com

Колишній фармацевт розробив спеціальні «антипохмільні» батончики

1601 (2)
1601 (2)

Компанія SoBar із Північної Каліфорнії створила протеїнові батончики, які дають дещо більше, ніж просто ситість та приємний смак — вони допомагають зменшити всмоктуваність алкоголю та легше пережити наслідки вечірки.

- «Подумайте, перш ніж випити. Спочатку з’їжте SoBar», — йдеться на сайті виробника.

SoBar виробляє три види батончиків — Макіато, Білий Шоколадний Мигдаль та Медовий Арахіс. Усі вони безглютенові та містять 130 калорій. Щоб знизити всмоктуваність алкоголю, протеїнові батончики радять споживати перед випивкою. SoBar відкидає концепцію, що вживання абсолютно будь-якої їжі знижує всмоктуваність алкоголю в крові. Материнська компанія SoBar, Zeno Functional Foods, має зареєстрований патент під назвою Alco-HOLD. Одним з основних інгредієнтів у цьому патенті вказаний білок. Він якраз і є основним компонентом батончиків SoBars, які мають полегшити наслідки споживання алкоголю.

- «SoBar був розроблений для зниження абсорбції алкоголю більш ефективно в розрахунку на калорію, ніж безліч інших продуктів», — акцентує виробник.

У рандомізованому клінічному дослідженні протеїнові батончики виявилися приблизно вдвічі ефективнішими на калорію у порівнянні з типовими солоними закусками чи повноцінною їжею. І ті, й інші піддослідні споживали перш ніж випити алкоголь. Джозеф Фішер, розробник SoBar та засновник компанії Zeno Functional Foods, 20 років пропрацював у біофармацевтичній галузі у сфері досліджень. Створюючи інноваційні протеїнові батончики, він прагнув отримати унікальний продукт, який покращить самопочуття людини та її спосіб життя. Ідея SoBar народилася у Фішера під час весільної вечірки, де активно розносили алкоголь, проте було надто багатолюдно, щоб увірвати собі закуску до основної вечері. Продовжуючи пити, він швидко захмілів, і саме тоді задумався: а що можна було б з’їсти, щоб домомогти організму справитися з потоком алкогольних коктейлів? Здорово, якби це було ще й не дуже калорійно. Зараз така можливість доступна пересічному споживачеві. Упаковка з 9 батончиків на веб-сайті компанії коштує $23,95. Також новинку можна придбати на Amazon.

Джерело: newfood.media https://agroreview.com

Вибір читачів за тиждень

Відео