Орест Сарматський

На Тернопільщині з’являться мобільні пункти Укрпошти

c1ee3hc5 (Copy)

У рамках стратегії повної автоматизації Укрпошти в найближчий рік компанія автоматизує всі відділення в селах, де проживає більш як 1200 жителів.

Як повідомляється, для цього поштовий оператор встановить близько 1300 компютерів та запустить майже 1800 пересувних відділень ще у 17 областях, у тому числі на Тернопільщині, покривши всю Україну. Таким чином, до кінця 2022 року 10+ млн людей вперше отримають доступ до цифрових послуг.

- У 2022 році Укрпошта запустить ще близько тисячі пересувних відділень. До того ж всі листоноші мобільних відділень отримають нові термінали 3 в 1 для покращення клієнтського сервісу та оптимізації процесів звітності, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що фінансування проєкту здійснюється власними силами поштового оператора, а також кредитними коштами від Європейського Банку Реконструкції та Розвитку.

Відповідна угода була підписана в листопаді минулого року та передбачає інвестиції у розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень. Доавтоматизація стаціонарних сільських відділень та закупівля мобільних терміналів для пересувних відділень, а також інтеграція нових IT-систем коштуватиме компанії ще близько 20 млн євро.

Усі ці витрати Укрпошта покриє з власних прибутків. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео