Орест Сарматський

Програму допомоги ветеранам АТО/ООС запроваджують на Тернопільщині

posvidchennya (Copy)

Міжнародну програму допомоги ветеранам війни на сході України та членам їхніх родин в місцевих громадах впроваджуватимуть в Тернопільській області.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

- Наша програма підтримки ветеранів була повністю розвинута з ветеранами США. Зараз це повністю готова модель, яку ми маємо намір впровадити і на Тернопільщині. Сподіваюся, що наша подальша співпраця буде плідною і продуктивною - зазначила під час презентації проекту керівниця програми CETA в Україні Університету Гопкінса Тара Рассел.

За її словами, під час досліджень, які проводилися в Україні серед ветеранів та членів їхніх родин, програма СЕТА показала дієвість в роботі з наслідками посттравматичного стресу, депресії та тривоги Нагадаємо, на Тернопільщині налічується майже 6780 учасників АТО/ОСС, в Україні - понад 400 тис. осіб із таким статусом і ще більше членів їхніх родин. Це активні члени громад, які потребують уваги суспільства до своїх потреб, зокрема у психологічній підтримці. Раніше повідомлялось, що програма CETA впроваджується в Україні із 2015 року силами громадської організації «Слова допомагають», Центром психічного здоров’я НаУКМА у співпраці з Університетом Джонса Гопкінса (JHU).

Фото: Армія.інфо

Вибір читачів за тиждень

Відео