Віра Олександрович

Тернопіль: майстри працюють на вулиці Парковій, на черзі - Квітова (фото)

Чимало планів щодо ремонту вулиць і тротуарів ще хочуть встигнути реалізувати у Тернополі до кінця 2021 року. Зокрема, майстри вже взялися ладнати тротуар на вулиці Парковій.

Про це «Терену» повідомив начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський.

Соколовський
Соколовський

- У нас є дуже потужна проблема – завантаження транспортом, - каже він. – Ви ж бачите, ще трішки і взагалі містом не можна буде проїхати. І це треба вирішувати терміново. Саме тому поруч із колектором, який прокладають на вул. Галицькій, буде дорога, що врешті-решт виводитиме частину транспорту аж до перехрестя із вул. Тарнавського, минаючи вул. Збаразьку.

Крім того, передбачається повне оновлення вулиці Вояків Дивізії «Галичина». Адже ця вулиця – майже в центрі міста, а нею фактично ніхто не їздить. Просто водіям прямувати у тому напрямку немає сенсу – вони врешті впираються у те ж перехрестя, що біля магазину №6. Тобто те саме, що і при виїзді з вул. Хмельницького.

Хмельницького
Хмельницького

- Як тільки Галицька стане проїзною для транспорту, вулиця «Дивізійників» оживе, - каже чиновник. – При цьому нам вдасться покращити рух у місті на 25-30%. І ми маємо підтримку тернополян. Люди розуміють позитив від цих змін.

Однак цей проект – непростий. Варто мислити глобально, наголошує пан Соколовський. І тому у місті запланували ряд робіт, що підготують «ґрунт».

- Ми вже завершуємо роботи із облаштування тротуарів на вул. Веселій, - додає він. – Це потрібно було для того, аби люди могли безперешкодно потрапляти в управління соціального захисту і Пенсійний фонд. Також у планах – подібні зміни на вулицях Лисенка, Городній. Це потрібно для безпеки тернополян. Ми би зробили це ще цьогоріч, але погода може не дати.

Тротуар1
Тротуар1

Також чимало скарг у Тернопільську міську раду, за словами Олега Соколовського, надходило на якість тротуарів, що на вул. Парковій.

- Ця вулиця не така й уже завантажена, але там немає ані світлофорів, ані пішохідних переходів, - визнає він. – Навіть знаків толком там нема. Тому хочемо завершити цю вулицю повністю ще цього року. Буде, як кажуть, повний фарш.

Тротуар2
Тротуар2

Як не дивно, у Тернополі, мало не в центральній частині міста, ще є вулиці, де немає каналізування. Наприклад, вулиця Квітова, що біля автобусного парку.

- Маю гарну новину для людей, які там мешкають, - зауважує начальник. – Цьогоріч ми зробимо там капітальний ремонт. Там тепер будуть і каналізація, і нове освітлення, і нове покриття дороги.

Тротуар4
Тротуар4

Принагідно начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології підкреслив, що у планах багато подібних об’єктів. Адже Тернопіль повинен розвиватися. Утім, на все відразу не вистачає ні сил, ні коштів. Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео