Юля Вітюк

У неділю в Тернополі відбудеться грандіозне футбольне свято

unnamed (1) (Copy)

У Тернополі відбудеться регіональний етап Всеукраїнського турніру з футболу «Кубок єднання 2021». Це наймасштабніші дитячі спортивні змагання, в яких беруть участь юні футболісти віком 10-11 років зі всієї України. Організовує змагання з нагоди свого 10-річчя благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

unnamed (2) (Copy)
unnamed (2) (Copy)

- Великі перемоги починаються з малих, з молоді, меншого віку, коли закладаються підвалини навчання тому чи іншому виду спорту. Тому благодійний фонд Ігоря Палиці підключився до проекту по підтримці дитячого футболу. Це можливість побачити талановитих дітей, щоб вони змагалися, адже для будь-якого виду спорту важливо, щоб була спортивна атмосфера, тоді в матчах росте рівень гри, — говорить Олег Боберський, депутат Тернопільської обласної ради.

Кожна команда, яка візьме участь в змаганнях, отримає шкіряний футбольний мяч та гравійований диплом учасника турніру, а кожен гравець — медаль за участь. Будуть і цінні призи для кращих спортсменів.

unnamed (Copy)
unnamed (Copy)

- Зараз відбуваються регіональні відбіркові тури у 22 областях України. Благодійних фонд Івана Чайківського «Покрова» вирішив також мотивувати, підтримати дітей і учасників і вирішив виділити 10 тисяч гривень для команди, яка виграє тут у Тернополі. А далі, коли вони поїдуть в Луцьк на фінал, то подивимось чи вони зможуть виграти поїздку в Буковель. Будемо сподіватися на перемогу Тернопільської команди, ми би цього дуже хотіли, — ділиться Любов Вовк, генеральна директорка благодійного фонду «Покрова».

unnamed (3) (Copy)
unnamed (3) (Copy)

- Тільки разом ми зможемо побудувати успішне, здорове майбутнє, а починати потрібно з наших діток, з найменших. Цей турнір організовується для молодих, юних футболістів, спортсменів, які сьогодні тренуються і які приїдуть на ці майданчики і будуть доводити, що вони найкращі. Ми хочемо підтримати молодих діток, тренерів, ці дитячо-юнацькі спортивні школи, які сьогодні працюють, — говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Напередодні турніру відбулося жеребкування, в результаті якого, команди поділили на 4 групи.

- Це будуть перші такі змагання дітей в цьому році. В змаганнях беруть участь 16 команд, які шляхом жеребкування розділено на чотири групи. В групах будуть змагатися по коловій системі, кожна команда з кожною переграє, дві кращих команди потрапляють у фінальну частину, де вже будуть боротися найсильніші в даному турі, — розповідає Василь Заторський, виконавчий директор Асоціації футболу Тернопільщини.

Відбудеться турнір у неділю, 19 вересня, на спортивних майданчиках Західноукраїнського національного університету.

A7964602-2FA8-49F9-AAD6-9EFD6D0A2147
A7964602-2FA8-49F9-AAD6-9EFD6D0A2147

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео