Віра Олександрович

У Тернопільському районі скоїли набагато більше злочинів, ніж торік (фото)

Сесія12

Аварій у Тернопільському районі в 2021-му побільшало аж на третину, погіршилася за 8 місяців і загальна криміногенна ситуація. На тому ж рівні, на щастя, – число убивств.  

Це стало відомо під час 2-го пленарного засідання 6-ї сесії Тернопільської районної ради вчора, 16 вересня. Нагадаємо, зареєструвалися у залі, що на площі Перемоги, 1, - 44 депутати. До розгляду їм запропонували 26 питань. Серед них були як політичні, так і господарські. 

Pasted into
Pasted into

Як повідомили на сторінці Тернопільської районної ради у соціальній мережі «Фейсбук», політики працювали злагоджено і всі заплановані питання пройшли швидко.

- За 8 місяців на території Тернопільського району зареєстрували 64 тисячі 793 заяви про вчинені злочини, - звітує начальник Тернопільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в області Сергій Осадця. – Це – більше, ніж за аналогічний період торік на 16,4%. Тобто у розрахунку на 10 тис. населення зареєстрували 1 155 різних заяв і повідомлень.

Pasted into
Pasted into

До того ж, протягом звітного періоду, тобто із січня по серпень включно, на території обслуговування Тернопільського району внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань 2 962 кримінальних правопорушення. Також більше, ніж торік, визнав поліцейський.

- Правоохоронці зареєстрували 463 кримінальних правопорушення, вчинені у громадських місцях, - додає він. – Це - 15,6% від загальної кількості облікованих протиправних діянь (показник в області – 12,7%), у тому числі 106 – на вулицях, у парках і скверах.

Pasted into
Pasted into

Працівники поліції за вказаний період задокументували у 3,5 раза більше фактів хабарництва. Здебільшого це були спроби дати хабар працівникам поліції - 36 проти 10. Побільшало також фактів незаконного поводження зі зброєю, у тому числі - вогнепальною. 

- Порівняно з минулим роком вдалося не допустити росту числа злочинів за правовою кваліфікацією “умисне вбивство”. Наразі є 1 такий факт. Він розкритий, - додає Сергій Осадця. - Разом із тим, зросла кількість тяжких тілесних ушкоджень (11 проти 4), розбоїв (6 проти 3), крадіжок (1031 проти 1009) і вимагань (2 проти 1).

Pasted into
Pasted into

Зросло у Тернопільському районі і число ДТП - на 32,4% (98 проти 74), у тому числі - зі смертю потерпілих (6 проти 3). Депутатів такі цифри не втішили, але цей звіт вони взяли до уваги. Окрім того, 42 депутати підтримали питання про підготовку закладів, установ, підприємств району до роботи в осінньо-зимовий період на 2021-2023 рр.

Фото зі сторінки Тернопільської районної ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео