Орест Сарматський

Посадовця «Аграрного фонду» звинувачують у розкраданні цукру на 211 мільйонів гривень (Агроновини)

1801

НАБУ та САП закінчили розслідування стосовно ще одного учасника корупційної схеми розкрадання цукру-піску Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» на суму 211,65 млн грн.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерували обвинувальний акт, складений детективами Національного бюро, до суду. Про це повідомила преслужба НАБУ.

За даними слідства, керівник приватного підприємства спільно з колишнім заступником прокурора Київської області, експосадовцем Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області та ще одним керівником одного з суб’єктів господарювання організували у період із липня 2015 року по лютий 2016 року корупційну схему з розкрадання цукру Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» на суму 211,65 млн грн, який зберігався на складах у Черкаській області.

Справу стосовно решти співучасників злочину — колишнього заступника прокурора Київської області, експосадовця Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області і керівника одного з суб’єктів господарювання — НАБУ і САП скерували до суду ще у серпні 2017 року. Наразі справа на розгляді у ВАКС.

Джерело: agroreview.com

   

Ціни на вершкове масло будуть і далі зростати

1802
1802

У серпні світові ціни на масло зростали, тому прогнози Інфагро про подальше подорожчання товару в Україні збуваються.

Власне виробництво скоротилося, експорт до недавнього часу був відносно активним, а імпорт виявився помітно менше торішнього рівня. Тобто, запаси товару в країні невеликі.

Поповнення запасів за рахунок імпорту навряд чи можливо, тому що ситуація з вартістю ввезення така, що продавці не поспішають віддавати і вітчизняне масло в надії на його подальше подорожчання.

В кінці серпня, в залежності від жирності, діапазон цін виробників від 140 до 167 тис. грн/т. При таких внутрішніх цінах обсяги експортних угод помітно зменшилися.

Ціни на масло в Україні, швидше за все, будуть і далі рости, але темпи зростання сповільняться. Поточне виробництво масла поки повністю задовольняє попит, незважаючи на помітне його скорочення. Минулого місяця випущено 6,7 тис. т товару, що на 13% менше, ніж в серпні 2020 року. Але в осінні місяці слід розраховувати на помітне скорочення виробництва масла, що точно не посприяє зниженню ціни.

З урахуванням дорожнечі масла, аналітики Інфагро припускають, що з осені відбудеться деяке збільшення випуску спредів та рослинно-вершкових сумішей. А поки що виробництво такої продукції нижче торішнього рівня. У липні випустили лише 2,8 тис. т товару.

Джерело: agroreview.com

Вибір читачів за тиждень

Відео