Віра Олександрович

Чому жителям Тернопільщини повернули 12 мільйонів гривень

Гроші

Жителям Тернопілля вже повернули 12 млн грн податку через витрати на навчання, страхування і не тільки. Левову частку цієї суми задекларували через витрати на навчання.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року 4 тисячі 692 жителі Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, - кажуть у податковій. - Вони задекларували 73,9 млн грн витрат.

Більшість краян, а це – 3 тисячі 914 (83%) осіб, подали декларації для отримання податкової знижки у зв’язку з понесеними витратами на навчання.

- Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявив лише 721 декларант, - додають у податковій. - Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 31-му жителю Тернопілля. Понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 6-ти краянам.

Скористалися поверненням податку, оскільки витратили кошти на переобладнання транспортних засобів, - 8 жителів краю. Ще 12 осіб задекларували витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла.

- За наслідками перерахунків цим громадянам нарахували кошти до повернення, - уточнюють податківці. - Майже 92%, а це - 12 млн грн визначеної до відшкодування суми, вже повернули декларантам.

Нагадуємо, громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію впродовж року – до 31 грудня включно.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео