Тернопільська універсальна бібліотека запрошує на декаду відкритих дверей

Фасад_бібліотеки (Copy)

До Всеукраїнського дня бібліотек, з 20 по 30 вересня 2021 року в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці проходитиме традиційна Декада відкритих дверей.

З нагоди свята в ТОУНБ відбуватимуться оглядові екскурсії бібліотекою, презентації книг, творчі зустрічі, тренінги, клубні заняття, знайомство з новинками та багато іншого.

- У ці дні ми віддаємо данину уваги читачам, авторам, згадуємо про роль читання в житті сучасної людини, а також відкриваємо перед відвідувачами високу місію бібліотеки: просування якісних інформаційних ресурсів, сервісів і послуг для стимулювання творчості, інтелектуальних інновацій, забезпечення простору для неперервної самоосвіти, організацію різноманітних соціокультурних заходів, - розповідають у бібліотеці.

building-2 (Copy)
building-2 (Copy)

Під час відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, у книгозбірні працівники відділу літератури з мистецтва проведуть вечір-портрет «Життя як спалах», присвячений 125-річчю від дня народження українського художника-монументаліста, живописця й книжкового графіка, молодшого брата Михайла Бойчука – Тимофія.

У відділі сільськогосподарської літератури відбудеться презентація книжки знаного українського бджоляра, Почесного пасічника України Омеляна Мирославовича Мандзюка «На бджолиному крилі». Сергій та Андрій Синюки у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії презентуватимуть нову книжку «Три служби Генрика Сенкевича». У читальному залі книгозбірні запросять на творчу зустріч і презентацію соціального детективу «Тенета 2.0» кременчанина Віктора Янкевича. А у відділі літератури іноземними мовами відбудеться ретро-вечірка «Відлуння епохи джазу», присвяченій 125-річчю від дня народження Френсісa Скоттa Фіцджерaльда.

Другий рік поспіль Тернопільська ОУНБ є офіційним хабом Національної онлайн-платформи з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». У Регіональному навчальному центрі бібліотеки відбудеться заняття з курсу з комп’ютерної та інтернет-грамотності. Детальнішу програму святкування можна переглянути ТУТ.

Протягом 10-ти днів у книгозбірні триватимуть акції «Пробачимо боржникам: бібліотечна книга повертається до рідного дому»,  «Подаруй бібліотеці книжку» та «Бібліотека українського воїна».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео