Віра Олександрович

На Тернопільщині змусили розщедритися власників елітної нерухомості

Нерухомість

Власники елітної нерухомості вже сплатили для територіальних громад Тернопільщини 126,6 млн грн. Що цікаво, порівняно з відповідним періодом торік сплата зросла майже на 34 млн грн.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-серпня 2021 року власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 126,6 млн грн, - кажуть у податковій. – Ці надходження перевищили очікувані на 14,2 млн грн, а порівняно з відповідним періодом торік сплата зросла на 33,7 млн грн.

Трохи більша частка сплаченого платежу припадає на власників нерухомості-юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 71,9 млн грн.

- Приріст до січня-серпня 2020-го склав 22,4 млн грн, тобто «плюс» 45,2%, а до очікуваних – 7,3 млн грн, або 11,3%, - уточнюють податківці. - Жителі області перерахували за нерухомість майже 54,7 млн грн цього платежу, що перевищило торішні надходження за 8 місяців на 11,3 млн грн.

До слова, додатково фізособи сплатили 6,9 млн грн, або «плюс» 14,4%.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео