Юля Вітюк

Преосвященний владика Дмитро Григорак відсвяткував 10-річчя хіротонії

1

З нагоди 10-річчя хіротонії преосвященного владики Дмитра Григорака у Катедральному соборі святих верховних апостолів Петра і Павла у Чорткові відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Очолив її Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

6
6

- Десять років назад, коли отець Української греко-католицької церкви Святослав здійснив свою першу єпископську хіротонію у цьому храмі. Ця подія відбулася 18 вересня 2011 року і з того часу наш патріарх інтонізував 17 єпископів нашої церкви, — говорить Дмитро Григорак, єпарх Бучацький (УГКЦ).

3
3

- Підсумовуючи тих 10 років ми бачимо, що владика Дмитро справді глибоко вчитувався в все те, що Господь Бог писав на його серці, тих десять років були не лише роками прожитими для Бога, а також для України, українського народу, для своєї громади, — розповідає Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ.

Привітати преосвященного владику Дмитра Григорака зі святом приїхали архієпископи і митрополити із семи областей України та представники влади різних рівнів.

- Владика Димитрій— це людина з великим серцем. Він є прикладом для кожного з нас і нам потрібно черпати енергію добра, щоб стати добрішими. Це заложений міцний фундамент, а попереду ще багато роботи і прикладів, які він буде показувати для нас, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

2
2

- Я один з небагатьох, який мав честь бути присутнім на обох заходах. Що 10 років тому, я приймав участь в зустрічі Святослава і на висвячені, інтронізації владику Дмитра на Єпископа. Я його знаю з першого дня, коли він перебував тут в нас. Його присутність тут— це надзвичайно позитивний, великий результат для УГКЦ Чорткова, в тому плані, що він дійсно приніс мир на цю землю, бо були складнощі, суперечки. Але він зумів об’єднати навколо себе все, — наголошує Іван Стечишин, керуючий справами виконавчого апарату Чортківської районної ради.

5
5

- Я дуже давно знаю владику Димитрія, він для мене був добрим прикладом завжди, він своєю поставою, розмовою, відношенням до людей і особисто для мене є зразком особистої людської покори, смирення. Він цим захоплює, він вчить своєюпоставою, словами, своїм прикладом, таким смиренним, добрим, батьківським відношенням до людей, — розповідає Василь Баглей, папський місіонер Тернопільсько- Зборівської архиєпархії УГКЦ.

4
4

Найбільшим багатством єпархії, вважає Блаженніший Святослав, є соціальні ініціативи. Тут працює Дім милосердя, знаходять підтримку родини воїнів АТО, діти з інвалідністю та люди похилого віку. Преосвященніший владики Дмитро також пропагує християнські цінності та відстоює традиції української сім’ї.

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео