Орест Сарматський

Названо продукти, які сповільнюють старіння організму (Агроновини)

2102 (Copy)

Український дієтолог Анна Гоголєва розповіла про найвідоміші та дієві антиоксиданти, які виводять вільні радикали з організму, пише agronews.ua.

Цей процес запобігає передчасному старінню організму, утворенню зморшок та іншим процесам, які можливо уповільнити.

- Антиоксиданти — це основні «борці» з вільними радикалами, шкідливими речовинами, які здатні нейтралізувати окисну дію шкідливих сполук на наше тіло та продовжити його молодість, — зазначила Гоголєва.

Антиоксиданти можна розділити на два види: що виробляються нашим власним організмом у формі ферментів (найвідоміші — білки-каталізатори: каталаза та пероксидаза) й антиоксиданти, які ми можемо отримувати з їжею. Де містяться антиоксиданти: Аскорбінова кислота (вітамін С): ялиця, обліпиха, шипшина, цитрусові. Бета-каротин (вітамін А) — міститься в коренеплодах, особливо моркві, а також у листовій зелені та спеціях (гірчиця, чорний кмин). Токоферол (вітамін Е) — рослинні жири (олії кедру, гарбузу, кунжуту, кокосу), насіння чіа, льон. Лікопін (томати). Поліфеноли: флавоноїди (смерековий екстракт, овочі), таніни (іван-чай) і антоціани (червоні ягоди, журавлина, гранати). Джерело: https://agronews.ua

Викрили схему розкрадання землі на 11 млн. грн.

2101 (Copy)
2101 (Copy)

У Вінницькій області детективи Національного антикорупційного бюро України викрили схему розкрадання 17 га особливо цінної землі. Про це повідомляє НАБУ, пише agronews.ua.

- Детективи НАБУ за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому в.о. директора державного підприємства та екскерівнику Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про підозру в розкраданні 17,11 га особливо цінної землі, що завдало 11,6 млн грн збитків державі, – ідеться у повідомленні.

Слідство встановило, що керівник державного підприємства, яке входить до складу Національної академії аграрних наук України, у 2016-2017 році спільно з керівником Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області підробили документи, що дозволили в обхід законної процедури, без згоди Кабінету Міністрів України, передати у приватну власність 10 ділянок особливо цінної землі загальною площею 17,11 га. -Для надання видимості законності цій схемі використано легенду про надання землі нібито співробітникам державного підприємства для ведення особистого селянського господарства. Однак, як встановило слідство, майже всі отримувачі ділянок до ДП не мали ніякого відношення. До того ж серед власників ділянок виявився близький родич керівника ДП, – заявили у НАБУ. За клопотанням НАБУ і САП на ділянки накладений арешт.

Джерело: https://agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео