Тернополяни зможуть згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія

630_360_1625235514-700 (Copy)

Уже наприкінці вересня тернополяни зможуть згенерувати та роздрукувати COVID-сертифікат про вакцинацію на порталі Дія.

Про це розповіли у Міністерстві цифрової трансформації України.

- Уже понад 700 тисяч українців згенерували свої внутрішні та міжнародні сертифікати в застосунку Дія та активно користуються ними. Наші сертифікати офіційно визнані в ЄС для подорожей за кордон. У кінці вересня ми додамо можливість отримати сертифікат на порталі Дія. Зараз працюємо над розробкою послуги. Завдяки цьому ще більше українців зможуть подорожувати та користуватися COVID-сертифікатом, — розповів Віце-прем’єр-міністр, Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Роблять це для того, щоб кожен міг отримати доступ до COVID-сертифікату. В особливості ті, в кого немає ID-картки або закордонного біометричного паспорта, Дія.Підпису та ті, хто не користується застосунком Дія. Згенерувати COVID-сертифікат на порталі Дія можна буде у декілька кліків: - Потрібно авторизуватися на порталі Дія. - Вибрати послугу «Згенерувати COVID-сертифікат». - Підписати кваліфікованим електронним підписом заяву на отримання сертифіката. - Після цього Дія надсилає запит в Електронну систему охорони здоров’я і формується сертифікат у форматі PDF.

Отриманий сертифікат можна роздрукувати або просто зберегти на телефоні чи іншому пристрої та демонструвати QR-код з екрана. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео