Божена Волинець

Тернополянки вибороли срібло та бронзу на Чемпіонаті України

image

Протягом 13-19 вересня у Запоріжжі відбувся Чемпіонат України з боксу серед еліти. За перемогу боролися дівчата-тернополянки – Олеся Крисюк, яка здобула срібло та Каріна Вовк – бронзова призерка.

- Ми постійно тренуємось. У нас немає такого, як відпустка або літні канікули. Однак до чемпіонату, звісно, ми готувалися інтенсивніше приблизно півтора місяці. У цей період ми проводили тренування двічі на день, – говорить Руслан Фірман, тренер спортсменок.

У фіналі Олеся Крисюк зустрілася з боксеркою з Черкас, чемпіонкою Європи та фіналісткою Чемпіонату світу Кароліною Махно.

-  Поєдинок був напружений. Протягом усіх раундів Олеся впевнено атакувала та робила все, аби перемогти. Але трішки не вистачило впевненості, фарту та, напевно, досвіду. До цього вона завжди брала участь в юніорських та молодіжних змаганнях серед учасників до 22-х років, – коментує тренер.

–  На цьому змаганні були учасники світових та європейських чемпіонатів й Олімпійських ігор. Одним словом – кращі з кращих. Це наші перші змагання такого рівня, тож вважаю, що срібло – дуже навіть непоганий результат.

Каріна Вовк здобула третє місце.

- У півфіналі вона поступилася призерці Європи з Києва в рівному поєдинку. Однак, стала призеркою України та виконала норматив Майстра спорту, – каже Руслан Фірман.

У подальшому дівчата стануть частиною збірної України і будуть представляти її на міжнародному рівні.

Вибір читачів за тиждень

Відео