Олеся Поліщук

Жителя Тернопільщини засудили за участь у проведенні псевдореферендуму

242753333_4528332427229698_6683738171633988395_n

Жителя Тернопільщини засуджено за участь у проведенні псевдореферендуму у Маріуполі у 2014 році

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

- Тернопільською обласною прокуратурою забезпечено процесуальне керівництво у справі щодо жителя Тернопільщини (уродженця Донеччини), обвинуваченого у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 110 КК України). Розслідуванням, яке здійснювалось слідчими СБУ в області, встановлено, що у травні 2014 року обвинуваченим спільно з іншими особами організовано та проведено у м. Маріуполі псевдореферендум щодо відокремлення Донецької області від України, - йдеться у повідомленні. - Перебуваючи у приміщенні місцевої районної державної адміністрації, де було організовано роботу дільничної виборчої комісії щодо референдуму про відокремлення Донецької області від України, чоловік особисто заповняв звітну документацію, сприяв громадянам у проведенні голосування на зазначеній «виборчій дільниці» та здійснював охорону даного приміщення.

Оскільки під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку з обвинувальним актом направлено до суду.

- За результатами судового розгляду Іллічівським районним судом м. Маріуполя Донецької області його визнано винним та засуджено до 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік, - повідомляє пресслужба.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео