Віра Олександрович

Експодатківцю за хабар «світить» 10 років із конфіскацією майна

Основне

Посадовці одного із управлінь Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області, викриті співробітниками Служби безпеки України (СБУ) на хабарництві, - незабаром постануть перед судом.

Про це повідомили сьогодні, 24 вересня, на сторінці Управління СБ України в Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук».

22
22

У повідомленні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із управлінь ДФС у Тернопільській області та заступника начальника відділу цього ж управління, які за 37 тисяч дол. США обіцяли представнику підприємця-забудовника провести слідчі дії так, щоб зменшити правову кваліфікацію злочину…».

55
55

Справа стосується Олега Дурняка - начальника управління ОРД ГУ ДФС у Тернопільській області, полковника податкової міліції. Працівники Служби безпеки України затримали його вранці в четвер, 3 вересня 2020 р. Операцію провели на вул. Купчинського. «Терен» писав про це докладно. Нагадаємо, народився Олег Дурняк 26 липня 1976 року у с. Семенів Теребовлянського району на Тернопільщині. У 1998 р. закінчив Тернопільську академію народного господарства, за фахом - економіст. З 1999 р. розпочав трудову діяльність у податкових органах, а з лютого 2002 - в органах податкової міліції. За час професійної діяльності пройшов усі щаблі від старшого державного ревізора-інспектора, оперуповноваженого до першого заступника начальника інспекції-начальника відділу податкової міліції. Одружений. З дружиною Людмилою виховують двох дітей.

44
44

Обвинувальний акт стосовно фігурантів кримінального провадження скерували до суду за ч. 3. ст. 368 КК України – «…неправомірна вигода у великому розмірі або вчинена службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

33
33

До слова, серед податківців Тернопільщини вже провели 849 антикорупційних заходів. Так, за результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнули 4-х працівників. Окрім того, 24 вересня на Тернопіллі викрили групу з трьох осіб, які вимагали у підприємця 30 тисяч гривень. Фото зі сторінки Управління СБ України в Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео