Божена Волинець

Голова Тернопільської облдержадміністрації зустрівся з консулом Австрії (фото)

3

Вчора, 23 вересня, відбулась зустріч Володимира Труша – Голови Тернопільської облдержадміністрації та Маркіяна Мальського – почесного консула Австрійської Республіки, де було обговорено можливості співпраці між Тернопільською областю та однією із федеральних складових земель Австрійської Республіки.

- Австрійська Республіка є важливим гравцем на європейському та світовому ринку, а також хорошим партнером для України. Гарним прикладом співпраці Тернопільської області та Австрійської Республіки є компанія ТОВ «Schréder». Світлові лампи виготовлені на Тернопільщині освітлюють Відень. Також, ми маємо гарні приклади співпраці у сфері освіти - наші студенти проходять стажування у Вищій педагогічній школі Відня. На цьому ми не плануємо зупинятися, - зазначив Володимир Труш.

Таким чином, у рамках співпраці з Австрійською Республікою зосереджуватимуться на таких напрямках -  організації бізнес-місій та обміні делегаціями, розвитку науково-технічного співробітництва в рамках багатосторонніх програм і проєктів Європейського Союзу та розвитку туристичного потенціалу.

- Зі свого боку, коли будуть певні запити інвесторів, я рекомендуватиму Тернопільщину. Адже область є комфортною для ведення бізнесу, - додав Почесний консул Австрійської Республіки у Львові пан Маркіян Мальський.

2
2

Розглядають також можливість про отримання гуманітарної допомоги для медзакладів області.

image (3)
image (3)

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео