Орест Сарматський

На Тернопільщині назвали, хто збагатився на понад три мільярди гривень

129216541_2933579310078968_3550480384936247473_n (Copy)

У Тернопільській області оприлюднили доходи загального фонду територіальних громад з початку року.

За цей період до загального фонду бюджетів територіальних громад Тернопільської області надійшло понад 3 млрд 137 млн. гривень. Це на 558 млн. грн більше за аналогічний період минулого року.

- З поміж 55 громад області найкращу динаміку доходів продемонстрували Великобірківська та Іване-Пустенська громада. Від’ємна динаміка спостерігається тільки в однієї громади, - повідомив кореспондента «Терену» радник з питань муніципальних фінансів та управління Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Сергій Триюда.

За його словами, затвердженні радами територіальних громад завдання з доходів загального фонду за 8 місяців виконано майже на 102%. Додатково до бюджетів надійшло майже 125 млн.грн. Якщо говорити за доходи у розрахунку на одного мешканця громади, то середнє значення, не враховуючи дані Тернопільської громади, по області склало 2 277 грн. на особу. У трьох територіальних громадах – Байковецькій, Тернопільській та Великобірківській, цей показник більше, ніж удвічі вищий за середній по області, а у 33 громад – нижчий за середній. Нагадаємо, Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео