Віра Олександрович

На Тернопільщині вже отримали понад 14 тисяч особливих ключів

ключ

Жителі Тернопільщини вже отримали понад 14 тисяч електронних ключів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-серпня цього року жителі Тернопільщини для користування електронними сервісами отримали 14 366 сертифікатів електронного цифрового підпису, - кажуть у податковій. - Вони звернулися до фахівців сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, які працюють у приміщенні ЦОПу Тернопільської ДПІ.

Зауважимо, така послуга є безкоштовною та займає декілька хвилин. Скористатися цим сервісом можуть як юридичні особи, фізичні особи-підприємці, так і громадяни.

- Загалом цьогоріч фахівці структурних підрозділів ГУ ДПС у Тернопільській області надали 67 684 адміністративні послуги, з них 49 445 – підрозділи електронних сервісів, - уточнюють у податковій. - Порівняно з аналогічним періодом 2020-го кількість наданих послуг зросла на 5 916.

Що цікаво, найчастіше громадяни звертаються до податкового відомства краю, аби отримати картку платника податків і внести до паспорта дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

- Цією послугою скористалися 30 573 людей, - звітують податківці. - Трохи менше відвідувачів забажали одержати відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, а це – 12 875 візитерів.

До речі, ще 6 704 платники отримали Витяг з реєстру платників єдиного податку, а понад 4 тисячі – зареєструвалися платника єдиного податку. Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео