Олена Чепіль

Найсокровенніший роман презентував у Тернополі Олександр Вільчинський

Як повідомляв «Терен», 24 вересня у Тернополі відбулась презентація нового роману Олександра Вільчинського «Інші двері».

IMG_20210924_174021 (Copy)
IMG_20210924_174021 (Copy)

- Олександр Вільчинський – автор десятків романів, повістей, оповідань, лауреат різноманітних літературних премій, коронований автор, який започаткував власну відзнаку за кращий твір на військову тематику, – розповідає про письменника куратора виставки Марічка Юрчак.

Роботу над романом автор почав у шотландському замку під Единбургом і закінчив через п’ять років, хоча дія триває лише трохи більше однієї доби.

IMG_20210924_173636 (Copy)
IMG_20210924_173636 (Copy)

- Ця книга особлива тим, що я поділився почуттями, своїм внутрішнім світом, та сокровенними речами. В жодному із написаних творів я не підходив так близько до с особистого простору. Роман «Інші двері» повертає мене, наче, в дитинство. Загалом, тут присутня ілюзія, що час на певний момент можна зупинити, – розповідає письменник.

Після закінчення написання всіх своїй книг першим читачем Олександра стає дружина.

- Моя жінка не просто першою читає,а ще й розставляє розділові знаки. Помітив таку закономірність: якщо на деяких сторінках ком стоїть менше порівняно з іншими, то відповідно такі уривки цікавіші, вона занурюється в них й особливу увагу на пунктуацію не звертає, – жартома ділиться Олександр Вільчинський.

Зараз письменник працює над пригодницька історія, казкою, яку обіцяв написати своєму внуку.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео