Олеся Поліщук

Велетенська воскова свічка і пам’ятна ікона – на Тернопільщині відбулась проща пасічників

IMG_3689

У Зарваницькому Марійському духовному центрі на Тернопільщині відбулася ІV Всеукраїнська проща пасічників.

IMG_3664
IMG_3664

- Бджолярі з різних областей України вже вчетверте зібралися у Зарваниці. Традиційно організаторами паломництва стало громадське об`єднання «Спілка пасічників Тернопільщини» спільно з Комісією у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, - кажуть у МДЦ «Зарваниця».

На подіумі Марійського духовного центру відбулася урочиста Свята Літургія, яку очолив адміністратор малої базиліки Зарваницької Матері Божої.

Символічно, що під час богослужіння було запалено кількаметрову свічку, спеціально виготовлену і подаровану бджолярами паломницькому центру.

IMG_3684
IMG_3684

А перед спільною молитвою член правління ГО «Спілки пасічників Тернопільщини» Роман Бик від імені Голови спілки Юрія Березовського та від усіх пасічників передав Зарваницькій базиліці особливий дарунок - Євхаристійний набір.

Після богослужіння архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) привітав учасників паломництва, поблагословив їхню особливу працю.

IMG_3648
IMG_3648

У своєму слові архиєрей згадав особливу людину – священника УГКЦ о. Миколу Михайлевича, який, проживаючи на Тернопільщині, також присвятив своє життя бджільництву. Саме на честь о. Миколи названо засновану цього року Асоціацію пасічників Тернопільщини.

Митрополит Василій також подякував  за організацію цьогорічного паломництва і подарував пам’ятну ікону Зарваницької Богородиці.

IMG_3667
IMG_3667

0

На завершення традиційно відбулося освячення води, молитва у святинях Марійського духовного центру.

Фото МДЦ «Зарваниця»

Вибір читачів за тиждень

Відео