Орест Сарматський

На Тернопільщині оприлюднили все, що зроблено на дорогах краю

239445493_3066355056964190_1457215005093129904_n (Copy)

Ремонтно-будівельний сезон в області триває вже шість місяців. Затяжні дощі у вересні дещо уповільнити темпи дорожників, однак вдалося зробити все ж чимало.

Зокрема, як повідомляється, на дорозі М-30 Стрий - Ізварине, котру у цьому році ремонтують до межі з Івано-Франківською областю, фінішний шар покриття вже влаштовано більшій частині.

- Ідеальний новий асфальтобетон влаштували від Тернополя до Бережан та від Бережан до межі області. Триває встановлення освітлення у населених пунктах, влаштування тротуарів. Дорожники укріплюють узбіччя на рівні фінішного шару покриття. Стартувало нанесення розмітки. Крім ремонту покриття лагодять 13 штучних споруд у складі дороги. 8 мостами вже відкрито проїзд. Днями забетонували останні 3 мости (у Бережанах та Підвисокому), - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що ремонт найдовшої територіальної дороги Т-20-02 Тернопіль - Скалат - Жванець перетнув “екватор”. У 2021 році ремонтують і ділянку Смиківці - Гримайлів. Днями фінішувало фрезерування останнього відтинку цього маршруту між Смиківцями та Панасівкою. Тепер там укріплюють основу дороги методом холодної регенерації. Влаштовують 22-сантиметрова “подушку”, котра забезпечить тривалу експлуатацію дороги.

- Дороги Т-20-16 Бучач - Товсте почали відновлювати у вересні. Підрядна організація рухається з двох сторін: від Трибухівців до Язловця та від Товстого до Поділля. Сьогодні на обидвох відрізках завершено фрезерування зношеного покриття, - зазначається у повідомленні.

Також повідомляється, що на дорозі М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече розмітку наносять вже неподалік селища Товсте. Два шари нового покриття вже влаштовано між Тернополем та Заліщиками. Загалом, цього року планують відремонтувати понад 230 км доріг державного значення та 18 штучних споруд: мостів та шляхопроводів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео