Орест Сарматський

Зафіксовано масову кібератаку на агропідприємства (Агроновини)

Protect from Hacker attacks

У Національному координаційному центрі кібербезпеки повідомили, що зафіксовано факт кібератаки на низку агропідприємств України. Про це відомство повідомило на сторінці у Facebook.

- Зафіксовані факти шифрування даних у низки приватних підприємств агросектору! За відновлення інформації злочинці вимагають викуп. Дані шифруються стандартними засобами операційної системи WINDOWS — BitLocker через інфіковані сервери, — йдеться у дописі.

За інформацією, кібершахраї знаходять вразливий шлюз mikrotik та з використанням набору вразливостей отримують доступ до мережі жертви. У НКЦК розповіли про алгоритм дій при подібних атаках: * не перезавантажуйте комп'ютер, ключ дешифрування знаходиться в оперативній пам'яті і фахівці допоможуть відновити інформацію; * повідомте про спроби атаки й за можливістю надайте дані індикаторів; * не виплачуйте вимагачам виплати, оскільки це не є гарантією відновлення даних. Нагадаємо, у червні на території України відбувалась масована кібератака на державні установи і приватні компанії.

Джерело: https://kurkul.com Наскільки вигідно вирощувати вишні в Україні?

3002
3002

Для господарств, які володіють або можуть орендувати обмежені площі землі, привабливо виглядає галузь садівництва. Але тут важливо обрати правильну культуру, яка б добре підходила до умов конкретного регіону та була максимально рентабельною, з урахуванням ресурсів, які може залучити фермер, повідомляє SEEDS. Наскільки ж рентабельним є вирощування вишні? За умов хорошого догляду, сприятливої погоди та раціонального регулювання витрат рентабельність вишневих садів може перевищувати 100%. Наприклад, у господарстві “Аграна Фрут Лука” (Вінницька область) цей показник досяг позначки 108%. Цього року урожай у садах компанії значно перевищив очікувані обсяги. Так, планувалося зібрати 900 тонн вишні, а реальний урожай склав 1230 тонн.

- Рентабельність вишні залежить від багатьох чинників. Зокрема, найбільше впливає на цей показник масштаб виробництва, – наголосив агроном. – Якщо подивитися на цифру, то рентабельність вишні останніми роками становить 108%.

- На перший погляд, цифра невелика, проте якщо цей показник помножити на валовий збір, то прибуток буде доволі таки позитивним. З одного боку, нам потрібні високі врожаї, а з іншого, – менші затрати. Наше завдання – знаходити золоту середину, – цитує агронома “Аграна Фрут Лука” Юрія Овчара портал AGRI-GATOR.

Нагадаємо, цього року місцева влада та бізнес вирішили зробити вишню гастрономічною візитівкою Вінниччини. Тепер страви з ягодою пропонують у 20 ресторанах обласного центру. Йдеться й про досить незвичні, але традиційні страви, як-от борщ з вишнями.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео