Юля Вітюк

Нова постільна білизна, тумбочки та рушники: Денисівський будинок престарілих отримав допомогу

11

1 жовтня у всьому світі відзначають День людей похилого віку. З цієї нагоди команда Івана Чайківського відвідала будинок престарілих села Денисів. Поважні гості передали підопічним установи 16 комплектів постільної білизни, рушники та 8 тумбочок. Придбали речі за кошти, зібрані під час «Фест господаря», на якому волонтери благодійного фонду «Покрова» продавали продукцію з символікою фестивалю.

12
12

- Дуже важливо в такий день, таким людям приділити увагу, віддати те тепло, яке можеш віддати, бо це для них дуже важливо. 1 жовтня святкується в усьому світі День людини похилого віку. Тому наша команда «За майбутнє» на Тернопільщині, ми стараємось багато років докладаємось до того, щоб в цей день максимально приділяти уваги тим стареньким людям, які потребують жменьку цього тепла, — говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

10
10

- Перед тим як організувати фестиваль ми приїжджали сюди, спілкувалися з керівництвом, питалися про необхідні речі. Насправді, потреб тут дуже багато. Ми домовилися, що на фестивалі збираємо кошти і на зароблені купимо те, що нагально потрібно: тумбочки, постільні комплекти. Будь-хто може приїхати сюди - в Денисів, запитати в керівництва, що ще потрібно і навіть самостійно допомогти, — говорить Любов Вовк, виконавча директорка благодійного фонду «Покрова».

У зв’язку з децентралізацією та ліквідацією районів приміщення будинку престарілих сьогодні на балансі громади. Сільський голова Купчинецької громади Ігор Країнський розповідає, важко утримувати таку установу, тому завжди радіють будь-якій підтримці.

8
8

- Хотів би велику подяку скласти Івану Адамовича за фестиваль, який відбувся. Благодійний фонд «Покрова» зібрав ці кошти від продажу сувенірної продукції, за які передали сьогодні нам меблі. Це ті речі, які завжди треба, їх стабільно потрібно міняти, — ділиться Ігор Країнський, сільський голова Купчинецької громади.

7
7

- Наша установа має два відділення: відділення соціальної роботи та соціальних послуг - догляд вдома, а також відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового проживання - стаціонарне відділення села Денисів, — говорить Марія Кривокульська, директорка комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Купчинецької сільської ради.

9
9

Зараз в закладі перебувають 16 підопічних. П’ятнадцять з них - жителі Козівської громади та один з Підгороднянської.

13
13

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео