Орест Сарматський

У Тернополі стартував «Європейський тиждень сталої енергії»

picture-75 (Copy)

«Європейський тиждень сталої енергії» - масштабний захід, присвячений ефективному використанню енергії у Європі і за її межами, розпочався у Тернополі.

Про це повідомляє наш кореспондент.

- «Європейський тиждень сталої енергії» - гарна нагода в черговий раз об’єднати зусилля громади у прагненні зробити наше місто більш енергоефективним. Скажу, що у нас досить успішно триває реалізація Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду. Так, у місті вже кілька років діє програма співфінансування робіт з термомодернізації. За її умовами, 70 % сплачує місто, а решту – мешканці будинку, - розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

За його словами, низці тернопільських ОСББ передбачено виділити 60 млн грн на утеплення в рамках державної програми «Енергодім» від Фонду енергоефективності.

Як зазначив Сергій Надал, проведення «Європейського тижня  сталої енергії» в громаді пройде низка заходів, спрямованих на підвищення у мешканців міста культури енергозбереження, свідомого ресурсоспоживання.

У програмі - як освітні заходи для дорослої аудиторії, виставки енергоефективного обладнання, майстер-класи тощо, так і просвітницько-розважальні заходи для дітей, аби змалку привчити їх правильно поводитися із енергоресурсами.

Нагадаємо, проведення «Європейського тижня  сталої енергії» проводиться в містах Європи, які підписали відповідну угоду мерів та зобов’язалися за кілька років скоротити на 20% споживання невідновних енергоресурсів та викиди в атмосферу вуглекислого газу, а також довести частку використання поновлювальних джерел енергії до 20%.

Раніше повідомлялось, що Тернопіль, як і ще близько 80 українських міст - підписанти згаданої угоди. Така добровільна ініціатива у сфері сталого енергетичного розвитку міст та регіонів започаткована Європейським Союзом і спрямована на вирішення найболючіших енергетичних проблем громад Європи та кліматичних проблем людства.

Фото: Chisto.UA

Вибір читачів за тиждень

Відео