Юля Вітюк

У Купчинецькій громаді капітально ремонтують сільський клуб (фото, відео)

5

Серед об’єктів, які цього року оновлять за кошти соціально-економічного розвитку, - сільський клуб у Купчинцях. Приміщення було у поганому стані. Сьогодні тут замінили проводку та вікна, оновлюють підлогу та сцену.

7
7

- Дане приміщення клубу знаходиться в центрі громади. В нас взагалі, як таких, приміщень немає, де можна проводити масові заходи, чи збори, чи ті самі вибори. Це приміщення пострадянське, стареньке було, проводка в жахливому стані, опалення, грубки, які вже потріскали. Це взагалі нікуди не годилося, – говорить Ігор Країнський, голова Купчинецької громади.

6
6

Капітально відремонтувати цей заклад планували ще у 2019 році, коли утворилася Купчинецька громада. Але через відсутність фінансування роботи так і не розпочали.

4
4

- Нам вдалося з соцеконому виділити кошти. Це 1 мільйон 316 тисяч гривень, плюс кошти місцевого бюджету — 119 тисяч. Важливо, що є бажання у місцевого голови, молоді. Тоді у громадами буде майбутнє, — вважає Іван Чайківський, народний депутат України.

2
2

Сільський голова Ігор Країнський розповідає, сільський клуб служитиме для громади не лише місцем проведення культурних заходів. Тут планують проводити різноманітні майстер-класи, навчання та конкурси. Також працюватиме місцева бібліотека, яка на час ремонту тимчасово знаходиться в приміщенні школи.

3
3

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео