Віра Олександрович

Тернопільських митників, які допомагали контрабандистам, викрили за втручання Офісу Генпрокурора (фото)

Основне

Схему контрабанди тютюну на Тернопільщині знищили спецпризначенці Служби безпеки України (СБУ). Правоохоронці встановили - до організації оборудки були причетні високопосадовці Тернопільської митниці Державної митної служби.

Нагадаємо, 1 жовтня близько 12.00 тернополяни помітили, що до будівлі митниці на вул. Текстильній зайшли правоохоронці у бронежилетах і з автоматами. Згодом виявилося, що це була спецоперація.

11
11

- СБУ продовжує ліквідацію масштабних контрабандних схем, що завдають мільйонних збитків державному бюджету України, - кажуть у пресслужбі Управління СБУ у Тернопільській області. – Наразі вдалося заблокувати ще один канал нелегального переправлення в Україну оптових партій підакцизної продукції.

Така діяльність зловмисників, впевнені правоохоронці, завдала державі збитків у понад 3 млн грн. За попередніми даними слідства, посадовці сприяли контрабандистам у незаконному переміщенні тютюнових виробів на митну територію України. Для реалізації схеми її учасники вносили до товаросупровідних документів недостовірні дані про вартість та обсяги продукції. При цьому одержану «різницю» виводили у «тінь».

22
22

- Під час обшуків у службових приміщеннях організаторів схеми правоохоронці виявили електронні носії інформації та звітну документацію із доказами протиправної діяльності, - стверджують в управлінні СБУ. - У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – «зловживання владою або службовим становищем» - тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

До слова, заходи із викриття оборудки проводили співробітники Головного управління із боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

33
33

44
44

Зауважимо, нещодавно на Тернопільській митниці призначили нового начальника Дмитра Дорофія.

Фото надані пресслужбою Управління СБУ у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео