Юля Вітюк

Відремонтують дорогу, облаштують тротуари та освітлення: одну з доріг Великоберезовицької громади чекають оновлення (фото, відео)

02

Безпечна та комфортна дорога — те, чого хочуть жителі села Мишковичі Великоберезовицької громади вже багато років. Коли тут востаннє проводили капітальний ремонт люди вже і не пам’ятають. Доруйнував автошлях транзитний транспорт, адже дорогу в селі Мишковичі використовували, як об'їзну, під час ремонту траси М-19.

09
09

- Вона вже в такому стані, що її важко експлуатувати. Тому громада звернулась з проханням, щоб це зробити і ми прийняли рішення на сесії, бюджетна комісія підтримала, щоб надати співфінансування та пришвидшити ремонт цієї дороги, - розповідає Андрій Баран, голова бюджетної комісії, депутат Великоберезовицької громади.

06
06

- Коли є співпраця держави і громади — це завжди дає дуже хороший результат. Ми звикли, що держава дає громадам співфінансування, завжди допомагає громадам в інфраструктурних об’єктах. Тут унікальний випадок, коли Великоберезовицька громада дає 5 мільйонів гривень з бюджету на співфінансування ремонту дороги державного значення, - говорить Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

10
10

До ремонту цієї дороги представники влади та Служби автомобільних доріг підійшли по-господарськи: погодили всі нюанси щодо водовідведення, встановлення бордюрів та облаштування освітлення. Також визначили місце, де буде автобусна зупинка.

- Зараз на завершальному етапі всі погодження і думаємо до кінця жовтня розпочнуться вже роботи. Цей проект заплановано на два роки. В цьому році планується нижній шар дорожнього покриття і частину тротуарів, а на наступний рік вже будемо завершувати повністю роботи, верхній шар по Мишковичах, а дальше Миролюбівка і Лучка, - наголошує Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

05
05

Службою автомобільних доріг в Тернопільській області планується поточний-середній ремонт дороги через Мишковичі. Сьогодні розробляється проектно-кошторисна документація. Під час ремонту передбачено повністю заміну дорожнього одягу, будуть також тротуари, освітлення, - говорить Іван Костюк, перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Окрім того місцеві жителі сподіваються, що вирішать проблему із кількістю пішохідних переходів, адже їх обмаль, а транспорту багато.

03
03

- Дорога звичайно потрібна, але ті пішохідні, то є катастрофа. В нас один пішохідний на верху, біля цвинтаря, біля школи, а тут, де сільський старостат, де пошта, немає. Як тут старенькій людині перейти? Я не знаю, - жаліється Оксана Базарко, жителька с. Мишковичі.

01
01

Мрію мешканців таки здійснять і оновлять не тільки існуючі пішохідні переходи, а й встановлять нові. Відео Рома Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео