Орест Сарматський

На Тернопільщині поліцейський гелікоптер евакуюватиме хворих

gvintokril-1 (Copy)

Поліцейський гелікоптер, який передали медикам обласного центру екстреної медицини у Львові для аеромедичної евакуації пацієнтів, за потреби, здійснюватиме польоти і на Тернопільщину.

Як повідомляє golos.com.ua, відтепер лікарі зможуть надавати оперативну медичну допомогу та економити час на транспортування хворих. Повітряним шляхом до медзакладів доправлятимуть постраждалих на дорогах в аваріях, з інсультами та інфарктами, а також у випадках надзвичайних ситуацій.

- Завдяки гелікоптеру центр екстреної медицини проводитиме аеромедичну евакуацію у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській. Чернівецькій, Рівненській та Волинській областях. Як розповів перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, органи місцевого самоврядування нададуть медикам інформацію про всі точки на карті, де може приземлитися гелікоптер, що дасть можливість екіпажу діяти чітко, а не ситуативно, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що до складу екіпажу входять командир, другий пілот і двоє-троє медиків.

Гелікоптер обладнаний усім необхідним для транспортування: кисневими масками, дефібрилятором, спеціальними кріпленнями. Час від виклику до злету - 7-10 хвилин.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео