Орест Сарматський

Каву з кавунів можна спробувати у Херсоні (Агроновини)

0801 (Copy)

В Україні з’явилася Херсонська кава. Унікальне пакування вже вигадали, назву вже запатентували.

В основі створення продукту – місцева легенда, розповідає бариста Костянтин Дудченко. У старовинному переказі йдеться про моряків, які посадили каву на баштані. Рекламний слоган продукту: “Кава, що росте в херсонських кавунах”. Згідно з легендою, моряки, повертаючись додому, довантажили трюми з кавою насінням кавуна. Під час подорожі насіння змішалось. Так і виросла кава між кавунами. Але це лише легенда, яка додає колориту Херсонській каві. Насправді ж напій створили зовсім недавно шляхом поєднання двох сортів кавових зерен. Кілька місяців експериментів зі смаком та пропорціями – і в Херсоні з’явився власний бренд кави, що поєднує сорти кави з Руанди та Бразилії.

- Ця кава підійде як для тих, хто любить кислі нотки, так і для тих, хто обирає каву з гірчинкою. Має різні відтінки смаку: ніколи не знаєш, чим вона заграє – або шоколадом, або яблуком. Експериментували і з дизайном пакування. Ми провели багато професійних дегустацій кави до того як визначитись зі смаком, щоб зрозуміти, який смак буде більше асоціюватися з Херсоном. Витратили на створення кави близько чотирьох місяців”, – розповідає Костянтин Дудченко.

А де ж легенда? На оригінальній упаковці: там і кавуни, і кораблі, і моряки, і, звичайно, кава. Джерело: https://www.seeds.org.ua

Фермер з Одещини вирощує капусту в сливовому саду

0802 (Copy)
0802 (Copy)

У хорошого господаря не “гуляє” жоден шматок землі, доводить фермер Іван Комаров з села Троїцьке (Одеський район Одеської області). Він посадив капусту у міжряддях сливового саду. Так господар не лише отримує більше врожаю з тієї ж ділянці, а й може економити на поливі. Іван Комаров – один із засновників об’єднання садівників, селянського фермерського господарства «Троїцьке». Утім, він також займається вирощуванням та переробкою овочів, Фермер облаштував цех, у якому квасить та засолює огірки, помідори та капусту на продаж. Якщо помідори та огірки для переробки Іван Комаров скуповує у місцевих фермерів, то капусту вирощує у саду. За словами власника цеху, дерева в саду невисокі, тому вони не затіняють капусту. А крапельний полив, який використовують для поливу слив, також забезпечує достатньо вологи для росту капусти у міжрядді. Продукцію, виготовлену у своєму цеху, Іван Комаров продає у місцеві ресторани, а також реалізовує оптовим закупівельникам, які працюють на одеському ринку «Привоз». Селянське фермерське господарство «Троїцьке», членом якого є пан Іван – це об’єднання 28 садівників. На площі 25 гектарів вони разом вирощують сливи, персики, нектарини, абрикоси, груші, яблука та черешню.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео