Віра Олександрович

Новий голова Верховної Ради – юрист, який народився у Тернополі (фото)

244874959_553161169118529_8218371419783035003_n

Висуванець владної фракції «Слуга народу» доктор юридичних наук Руслан Стефанчук став новим головою Верховної Ради саме у День юриста - сьогодні, 8 жовтня.

Його обрали серед 5-ти претендентів на це крісло. «За» проголосував 261 народний депутат. Насамперед це були представники пропрезидентської фракції.

Нагадаємо, Верховна Рада лише вчора, 7 жовтня, ухвалила рішення про відставку Дмитра Разумкова з посади голови парламенту. Таке рішення підтримали 284 народні депутати, переважно з владної фракції «Слуга народу» (215 голосів «за» - прим.). Також відставку спікера підтримали фракції «Батьківщина» (20 голосів), групи «За майбутнє» (19), «Довіра» (18), частина фракції «Голос» (6) і шестеро позафракційних.

Зауважимо, Руслан Стефанчук був віцеспікером парламенту під час головування Дмитра Разумкова. Ще тоді, коли представник провладної партії сів у друге крісло в парламенті, журналісти дізналися, що він народився на Тернопільщині 29 жовтня 1975 р. Втім, це сталося лише тому, що його батьки у цей час навчалися у Тернопільському медичному інституті (тепер – національному університеті). Що цікаво, новий очільник - доктор юридичних наук. Свого часу Руслан Стефанчук закінчив Хмельницький університет управління і права. Із 2013 по 2014 рік завідував там кафедрою цивільноправових дисциплін. І на нову посаду чоловіка призначили саме у День юриста.

Стефанчук
Стефанчук

За час роботи у парламенті, Руслан Стефанчук нічим особливим не відзначився. Хіба що «засвітився» неприємним фактом. За інформацією руху «Чесно», він - як народний депутат, який не має у власності житла у Києві, отримував із держбюджету компенсацію орендної плати за найм квартири… у матері своєї дружини. Згодом пан Стефанчук заявив, що має повне право на таку компенсацію і не порушив закону, але отримані як компенсацію кошти повернув.

Довідка. Більше про Руслана Стефанчука можна дізнатися у «Вікіпедії». Із декларацією голови Верховної ради можна ознайомитися ТУТ. Серед найцікавішого, що відомо про Руслана Стефанчука, - він володіє старовинною іконою. Також політик і його дружина мають спільну наукову бібліотеку, яка містить близько 5 тисяч книг. Також родина має: Mitsubishi Outlander 2018 року випуску вартістю 932 200 грн і Renault Captur 2015-го вартістю 538 630 грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео