Як тернополяни реагують на зміни у громадському транспорті Тернополя (відео)

Єдиний квиток, пересадки у 30 хв, збільшення ціни на проїзд та інші зміни. Минув тиждень, як у Тернополі запрацювала нова система проїзду в громадському транспорті.

Щоб проїхати в маршрутці чи тролейбусі, необхідно скористатися електронним квитком, соціальною картою тернополянина, проїзним або разовим квитком.

photo_2021-10-08_11-34-13 (Copy)
photo_2021-10-08_11-34-13 (Copy)

Ми дізнавались, як мешканці міста сприймають нововведення.

- Я не відчула. Тому, як користувалася карткою - не відчула ніяких змін, адже я до цього звикла. Це, напевне, гірше для приїжджих людей, - каже Ольгає - Я пенсіонерка, мені однаково. Що раніше їздила, що зараз, - додає Тетяна. Жахливо. Не подобається взагалі, тому що це дуже дорого. Подорожчала маршрутка (було 7, а стало 10), - обурюється Богдан. - Я користуюся єдиним квитком, в мене є картка тернополянина. Позитивно. Досить зручно в наш такий небезпечний час, немає контакту з грошима і т.д. просто поповняєш картку і все, - розповідає Ірина.

photo_2021-10-08_11-34-30 (Copy)
photo_2021-10-08_11-34-30 (Copy)

У той час, коли разовий квиток можна придбати у спеціальному автоматі, а проїзний в одному із пунктів поповнення та продажу квитків, то карту тернополянина потрібно виробити в Центрі надання адміністративних послуг або у оператора електронних систем міста, що на вул. Чорновола, 1.

- Ми виробляємо картку у зв’язку з тим, що ми її загубили, - каже Галина. - Трохи складність з тим, що постійно треба стояти в черзі. Через це ми несемо реквізити, адже оплатили самі і зараз роздрукуємо квитанцію. Щоправда, знову стаємо в чергу, щоб заповнити бланки, внести свої дані.

Щоб не стояти в довгих чергах, виробити персоніфікований електронний квиток можна онлайн на сайті fayna-karta.te.ua подавши необхідні документи. Також на сайті можна отримати інформацію про найближчий пункт поповнення та видачі разового квитка. Фото, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео