Орест Сарматський

На Тернопільщині експерти розповіли все, що знали про новації у земельній сфері

630_360_1633330607-734 (Copy)

Тернопільські громади ознайомили з новим земельним законодавством.

Про це кореспондента «Терену» повідомила керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD Наталія Онищук.

- Громади Тернопільщини продовжують опрацьовувати нововведення у сфері земельного законодавства, до якого було внесено чимало правок. Днями для громад Тернопільщини пройшов онлайн-семінар на тему «Управління земельними ресурсами - законодавчі новації». У заході взяло участь більше 30-ти фахівців громад області. З представниками громад працювали зовнішні експерти Програми «U-LEAD з Європою» – Тетяна Данилів та Катерина Степчук, - сказала Наталія Онищук.

За її словами, останнім часом, в умовах відкриття ринку землі, земельне законодавство зазнає суттєвих змін. Кілька місяців тому набув чинності закон, мета якого - дерегуляція земельних відносин. Зміна існуючих вимог до землевпорядної документації покликана спростити розроблення такої документації, а нові правила запроваджують альтернативний, простіший шлях для забезпечення цілей і завдань по управлінню земельними ресурсами.

- Участь у цьому заході є унікальною можливістю отримати відповіді на питання та почути роз’яснення щодо змін законодавства від експерток Програми, які не тільки уже мають досвід практичного застосування цих норм, але й мають досвід розробки пропозицій таких змін до законодавства, – додала Наталія Онищук.

Експертки детально проаналізували та обговорили з учасниками наступні блоки питань: * Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері управління земельними ресурсами, включаючи нові можливості та виклики. * Виклики безоплатної приватизації * Особливості здійснення землеустрою. * Контроль органів влади за використанням земель та вирішення земельних спорів. * Перші кроки для громад після набрання чинності Закону 1423. Завдяки інтерактивним обговоренням вдалося краще закріплювати теоретичні аспекти онлайн-семінару. Представники громад активно задавали запитання експерткам, завдяки чому захід проходив у форматі комунікаційної платформи, на якій було чимало обговорень та обміну досвідом. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео