Олеся Поліщук

На Тернопільщині з’явиться ще один природоохоронний об’єкт

стінка

Екоактивісти працюють над створенням на території Тернопільської області ще одного природоохоронного об’єкту.

- Уже дуже давно на Тернопільщині створюється регіональний ландшафтний парк «Княжий ліс». Створення такого великого об’єкту – справа не з легких. Тож ми вирішили вберегти його найціннішу ділянку, створивши заказник «Лошнівська Стінка». Це легше, простіше й швидше, - кажуть в Українській природоохоронна групі.

Майбутній заказник розташований між селами Кровинка та Лошнів Теребовлянської громади. Це природний широколистяний лісовий масив, зовсім не рубаний, один з найцінніших лісів на Тернопільщині. У ході експедицій тут виявили рослини, які охороняються Червоною книгою України та міжнародними конвенціями: гніздівка звичайна, любка дволиста, підсніжник білосніжний.

- Наукове обґрунтування про створення заказника ми вже написали. І Міндовкілля вже його схвалило. Наразі очікуємо, що і Держлісагенство, і Тернопільське обласне управління лісового господарства погодять створення «Лошнівської Стінки», - інформує Українська природоохоронна група.

Заказники - природоохоронні об'єкти, які можуть бути постійними або тимчасовими. У заказниках можливе часткове взяття під охорону: тварин, рослин та інших природних ресурсів. На території заказників обмежена або заборонена діяльність, що суперечить цілям і завданням, передбаченим положенням про них. Господарська, наукова та інша діяльність, що не суперечить меті і завданням заказників, проводять із дотриманням загальних вимог до охорони навколишнього природного середовища.

Власники або користувачі земельних ділянок, водних та інших природних об'єктів, оголошених заказниками, зобов'язуються забезпечити режим їх охорони та збереження. Фото Українська природоохоронна група.

Вибір читачів за тиждень

Відео