Олеся Поліщук

Потрійне свято на Тернопільщині: заходи та події на 14 жовтня

image (5)

14 жовтня жителів Тернопільщини запрошують взяти участь у заходах з нагоди відзначення Дня захисників та захисниць України, 79-ї річниці створення УПА та Дня українського козацтва.

Як повідомила пресслужба Тернопільської облдержадміністрації, в четвер о 9.30 відбудеться молебень та покладання квітів, запалення лампадок на могилах загиблих воїнів АТО/ООС на Микулинецькому кладовищі. А об 11.00  на Театральному майдані будуть урочистості та святковий концерт з нагоди 79-ї річниці створення УПА та Дня захисника і захисниці України й спецпогашення марки «Україна понад усе». 

Також 14 жовтня о 12.30 – відзначатимуть 25-ту річницю заснування історико-меморіального музею політичних в’язнів, що в Тернополі на вул. Коперника, 1.

О 13.30 святкові заходи продовжить презентація книги «Репресоване дитинство». Захід відбудеться в Українському домі «Перемога».

А в 17.00 кожен охочий може доєднатися до акції пам’яті: «Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв у наших серцях», яку проведуть парк ім. Т.Шевченка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео