Орест Сарматський

У Тернополі назвали тих, кому виділять кошти на видання власних проєктів

245231347_1080768996009284_8968739366039614097_n (Copy)

Відбулося засідання обласної видавничої ради, в якому взяла участь директор департаменту культури та туризму облдержадміністрації Світлана Байталюк.

Як повідомляється, члени ради розглянули заяви та творчі проєкти, які отримали схвальні відгуки членів редакційно-експертної групи.

- Тернопільщина є одним із лідерів книговидання в України. У видавництвах області друкуються знані майстри слова, серед яких відомі місцеві письменники. Сьогодні ми розглянули та підтримали творчі проєкти, які не лише популяризують нашу область, а й Україну. Кожне із видань унікальне та заслуговує потрапити на книжкові полиці книгарень, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Устенко.

Члени видавничої ради своїм рішенням підтримали такі творчі проєкти: Ігор Олещук «Шлях до свободи», Зіновій Кіпибіда «Подільська толока» (альманах), Марія Мацук та ін. «Репресоване дитинство», Ярослав Горішній «Тобі, мій краю» (музична збірка). На наступному черговому засіданні обласної видавничої ради будуть розглянуті проєкти інших авторів. Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео