Юля Вітюк

Оберіг для громади: у Байківцях освятили фігуру Ісуса Христа (фото, відео)

Фігуру Ісуса Христа у день Покрови Пресвятої Богородиці освятили у селі Байківці. Це вже 12 статуя, яку встановили у тих населених пунктах, де компанія «Агропродсервіс» обробляє землі.

IMG_7469
IMG_7469

Задум, таким способом подякувати людям та Богу за можливість працювати на землі, виник в представників компанії три роки тому, коли підприємство планувало, як святкуватиме 20-річчя від дня заснування.

IMG_7483
IMG_7483

- Людина планує, а Бог керує, тому ми, з великою вдячністю за ту довіру, що ви даєте нам і Ісусу Христу, встановлюємо такі фігури в пам’ять. Щоб через 100-200 років про неї говорили, що це поставили люди, які працювали на землі, які вирощували хліб, які робили все, щоб ця країна і земля були кращими, а люди - багатшими, — говорить Іван Чайківський, засновник компанії «Агропродсервіс».

IMG_7471
IMG_7471

Генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран наголосив, ця фігура служитиме місцем сили для жителів громади багато років.

IMG_7485
IMG_7485

- Ця фігура, я вірю, зроблена добротно. Вона через роки, століття буде нагадувати всім нашим нащадкам, що на початку третього тисячоліття на тій землі жили люди, які любили свою землю, країну, які думали про майбутнє, — розповідає Андрій Баран, генеральний директор компанії «Агропродсервіс».

IMG_7482
IMG_7482

Встановили фігуру на території церкви святої преподобної Параскеви, поруч із відновленою символічною могилою, козацьким хрестом та каплицею Матері Божої.

- Це буде для наших українських людей передусім місцем сили. Щоб людина, прийшовши до цього меморіалу, змогла почерпнути ті дари, яких потребує. А ще - місцем спомину наших героїв, які віддали своє життя за Україну, — говорить отець Віталій Дзюба.

IMG_7484
IMG_7484

- Герої живуть доти, доки живе пам'ять про них. Пам’ять не на словах, а у вчинках і ділах. Це - якраз ті діла, це та пам'ять, яка буде постійно нагадувати, що ми є козацького роду, що ми - українці, — наголошує Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

IMG_7472
IMG_7472

Під час заходу діти та місцевий хор привітали жителів громади зі святом патріотичними та релігійними піснями.

Фото Ярослава Стареправо Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео