Орест Сарматський

Старост з Тернопільщини про всяк випадок ознайомили із антикорупційними законами

245256798_2985772528349784_3548096256374451818_n

Відбувся перший воркшоп в рамках навчальної програми «Кроки для старост 2021», яка проводиться за підтримки «U-LEAD з Європою». 

Як повідомив кореспондента «Терену» радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування Михайло Лисиканич, навчання відбулося на базі Регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області.

- Під час воркшопу нам вдалося опрацювати практичні завдання, що стосуються питань електронного декларування, запобігання конфлікту інтересів, антикорупційних обмежень у діяльності старости. За результатами практикуму, ми з колегами-старостами проаналізували особливості застосування антикорупційного законодавства та упорядкували для себе правила декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування, – розповів Михайло Лисиканич.

Окрім цього, старости ознайомилися з особливостями антикорупційного законодавства та правилами декларування доходів посадовими особами місцевого самоврядування.

Також під час практикуму учасники багато працювали в малих групах, в яких розв’язували низку завдань з юридичних та організаційних питань щодо призначення на посаду старост, звільнення, подання ними декларацій, обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

- Мені випала можливість пройти навчальну програму «Кроки для старост», за що я дуже вдячна. На разі вже прослухали 2 семінари та один воркшоп. З впевненістю можу сказати, що я вже на цьому етапі почерпнула масу важливої інформації, перейняла частину досвіду колег із різних регіонів України. Хочеться також відмітити професіоналізм спікерів та організаторів. Питання, які піднімаються у цій навчальній програмі, дійсно є актуальними та важливими у роботі старости. Я б радила усім старостам реєструватися на подібні навчання, вчитися новому, - поділилася враженнями від воркшопу староста із Вишнівецької територіальної громади Тернопільської області Марія Головатюк.

Нагадаємо, що навчальна програма «Кроки для старост 2021» відбуватиметься онлайн і складається з 5 семінарів, 3 воркшопів та онлайн візитів до успішних старост українських громад. За результатами навчання старости матимуть змогу отримати сертифікат.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео