Орест Сарматський

Нардеп з Тернопільщини пропонує застосувати «спецрежим» у важливій для України галузі

ChaykivskuiIvan2-22671-29228 (Copy)

Основний крок для поліпшення ситуації в свинарстві, як і для ВРХ – застосувати  «спецрежим» для створення доданої вартості.

Про це в інтерв’ю АgroРolit.com заявив секретар Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, народний депутат («Партія «За майбутнє») Іван Чайківський.

- Ми знаємо, що 2021-й рік став для промислового свинарства особливо складним. Бачимо найнижчі ціни закупівлі свиней забійних кондицій в останньому кварталі 2020-го та впродовж 2021-го на тлі збільшення витрат на відгодівлю через подорожчання кормових інгредієнтів на понад 50%, які в структурі собівартості продукції тваринництва у середньому займають 65-70%, істотно понизили показник рентабельності, – сказав Чайківський.

Він нагадав, що нещодавно асоціація «Свинарів України» оприлюднила кроки з підтримки галузі.

- Вважаю, серед них є багато цікавих речей. Зокрема: визначити механізм компенсації чи скасувати вимогу сплатити ПДВ за усе ліквідоване через спалах АЧС поголів’я, запровадження електронного документообігу, зміни ветеринарного законодавства та вимог до простежуваності (бо товаро-транспортна накладна дозволяє реалізовувати різні «схеми») та інші, – наголосив народний депутат.

Детальніше читайте за посиланням.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео