Орест Сарматський

В Україні фермери призупиняють продаж червоного буряка (Агроновини)

1602

Вітчизняні фермери призупиняють продаж столового буряка високої якості, оскільки очікують на підняття ціни.

Тому наразі овочівники пропонують надлишки врожаю, в результаті чого пропозиції на ринку дещо обмежені.

В результаті такої ситуації, з початку тижня столовий буряк в Україні подорожчав в середньому на 16%, і сьогодні фермери продають овоч по 5-7 грн/кг в залежності від якості, регіону та інших умов угоди. За рік ціни на овоч зросли в 1,7 раза.

Однак учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. На їхню думку, подальше подорожчання може мотивувати фермерів почати розпродаж буряка зі сховищ, що призведе до збільшення поставок і, як результат, до зниження цін на дану продукцію.

Джерело: kurkul.com

 

Названо симптоми поширеної серед фермерів хвороби

1601 (Copy)
1601 (Copy)

Однією з поширених хвороб серед працівників сільського господарства є — «легені фермера».

Це - алергія, яка викликана вдиханням пилу, що здіймається при певних агророботах.

Симптоми «легень фермера» можуть з’явитися вже через 8 год. після контакту з пилом і спорами цвілі. Проявам хвороби притаманні головний біль, дратівливий кашель, задуху при фізичному навантаженні, а також фізичну слабкість, періодичне підвищення температури й пітливість, зниження апетиту, ломоту в тілі.

- У 66-річного фермера, який займається молочним тваринництвом, задуха почалася ще 20 років тому. Зараз у нього фіброз легень, він постійно перебуває на кисні, рекомендована пересадка легенів. 22-річний чоловік з астмою помер під час збору врожаю кукурудзи через раптову дихальну недостатність, — йдеться в повідомленні. 

Хвороба «легень фермера» найчастіше спостерігається після сезону збору врожаю, коли симптоми вже проявилися. Пік захворювання припадає на кінець зими й початок весни.

Джерело: kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео