Віра Олександрович

Мелінда Сіммонс вперше перевірила на Тернопільщині, як реформи впливають на життя людей (фото, відео)

Основне

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс побувала у Тернополі сьогодні, 19 жовтня.

Її супроводжували: Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Джеймс Рьод-Мур і координаторка програм та політик Посольства Великої Британії в Україні Світлана Яворська. Високих гостей голова обласної держадміністрації Володимир Труш, голова обласної ради Михайло Головко і міський голова Сергій Надал вітали разом. При цьому відбулася дуже ділова розмова. Звісно ж, йшлося про можливості співпраці, повідомили на сайті ОДА.

Гостя1
Гостя1

- Радий вітати у Тернопільській області Мелінду Сіммонс, - каже Володимир Труш. - Британія демонструє стійку позицію у питанні енергетичної безпеки Європи та надає підтримку у провадженні реформ в Україні. Ваш візит допоможе обмінятися досвідом і напрацюваннями, адже Тернопільщина демонструє високі показники у питанні децентралізації — ми одні з перших сформували 55 громад.

Зокрема, йшлося про співробітництво сторін в аграрному секторі, адже, як відомо, Тернопільщина входить у ТОП-5 регіонів України за результатами збору цьогорічного врожаю. Ба більше, наш край має потенціал експорту сільськогосподарської продукції, відтак уже цьогоріч вдалося наростити обсяги експорту продукції агросектору, зокрема із переробки овочів та олійних культур - у більш як 1,5 раза.

- Ми відкриті до співпраці й намагаємося створити максимально комфортні умови для бізнесу, - додає Володимир Труш. - Сподіваємося, що економічне співробітництво високого рівня буде між Тернопільщиною та Сполученим Королівством.

Михайло Головко, у свою чергу, висловив пані Послу слова вдячності за підтримку Великою Британією України, особливо – під час російсько-української війни на сході. Про це повідомили на сайті облради.

Гостя2
Гостя2

- Ми цінуємо те, що Велика Британія зайняла чітку позицію у питанні захисту територіальної цілісності України, - каже очільник. - Велика Британія сьогодні демонструє усьому світу правильну позицію також щодо загострення енергетичної кризи в Європі.

Подякував він гості і за те, що Велика Британія не припиняє застосовувати санкції, а відтак — Україна має доброго союзника на світовій політичній арені. Також Михайло Головко привітав пані Мелінду Сіммонс із головуванням Великої Британії у G7.

- Ми зацікавлені в налагодженні тісних економічних зв'язків з Великою Британією та залученні інвестицій у наш регіон, - зауважує він. - Наразі розмір експорту й імпорту не є значним, проте, ми готові всіляко сприяти у посиленні двосторонніх відносин між Тернопільщиною і Великою Британією. На Тернопіллі вже працює багато компаній з іноземними інвестиціями. І ми готові до приходу нових.

Михайло Головко, зокрема, наголосив на можливостях співпраці в освітніх і культурній сферах, а також – у туризмі.

Гостя3
Гостя3

- Дуже радісно вперше перебувати на Тернопільщині, - каже Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс. - Найбільше я горджуся тим, що між Україною та Великою Британією є дійсно двостороннє партнерство. З колегами з «Великої сімки» наша робота цьогоріч була спрямована над просуванням реформ. Ми постійно проводимо зустрічі з міністрами і чиновниками, а ця поїздка на Тернопільщину — наша перша можливість разом побувати за межами столиці та побачити, як ті реформи, які ми підтримуємо, реалізуються на місцях та як вони впливають на життя людей в регіонах.

Для кращого ознайомлення із Тернопіллям і підприємствами, які працюють у нашому краї, Михайло Головко вручив поважним гостям книгу «Відкрий Тернопілля» та інформаційний бюлетень. Його підготували з нагоди проведення інвестиційного форуму, що відбувся на базі Торгово-промислової палати України в Києві.

Нагадаємо, цей захід мав назву «Тернопільщина: кластер можливостей».

Фото на сайтів облради і облдержадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео