Олена Чепіль

Дипломи тернополян про вищу освіту можуть стати недійсними

UJmd2bGrCN5xORymstoVKPd2NY8AXAsvDHCnjEd0

13 жовтня Верховний суд України ухвалив рішення про скасування всього теперішнього складу Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

- Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти втратило можливість здійснювати свої повноваження і приймати будь-які рішення. Ми готові максимально сприяти вирішенню проблем, які створені не нами, з метою забезпечення стабільності національної системи забезпечення якості, підтримки українських ЗВО та всіх ключових стейкголдерів, – повідомляють на офіційній сторінці Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. 

Через це пластикові дипломи про вищу освіту зразка 2020 та 2021 рр. можуть стати недійсними. Суд зупинив акредитацію університетів, поставив під сумнів дипломи тисячі людей та загрожує випускникам 2022 року.

- Ситуація виглядає настільки абсурдною, що я пропоную взагалі не хвилюватися. Під удар поставлене подальше реформування системи вищої освіти в Україні, її європейська інтеграція, визнання українських дипломів, запровадження сучасної системи забезпечення якості, що спирається на довіру українського освітянського середовища та широке міжнародне визнання, – пише на своїй сторінці керівник НАЦ агентства Сергій Квін.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео