Олеся Поліщук

Журналіст розкритикував перше місце Тернополя у рейтингу комфортності міст

завантаження (9)

Журналіст із Полтави Ігор Ізотов розкритикував рейтинг комфортності міст України та те, що Тернопіль посів у ньому перше місце.

Нагадаємо, російськомовний журнал «Фокус» втринадцяте підготував рейтинг комфортності українських міст. Найкомфортнішим містом України визнано Тернопіль. Також у першій п’ятірці опинилися міста, розташовані ближче до західної частини країни.

- Традиційно регіональні ЗМІ (не тільки полтавські) порозтягували собі в стрічку цей рейтинг і я за тиждень не побачив жодного посту (окрім іронії Чаплінського в телеграм-каналі) про те, наскільки кривим, неправильним є цей рейтинг, - написав він в соцмережі. - Я двічі уважно прочитав, яким чином формується цей рейтинг, але питання лишились серйозні. Так от. Що я хочу спитати. Тернопіль (або як пан Чаплінський зазначив Трешнопіль) - найкомфортніше місто в Україні. Рілі? От серйозно. Львів - 15-й. Миколаїв - 13-й. Ви були в Миколаєві? Шо це за прикол. Черкаси, Кропивницький - вище Львова. Просто подивіться цей рейтинг уважно, хіба там пахне адекватністю?)

Цей пост взялися активно коментувати.

- Усі рейтинги - річ дуже суб’єктивна. дивлячись які критерії брати для порівняння, кого у експерти запрошувати - такі й рейтинги виходять відповідно. А пишуть їх - бо топ, рейтинг - це чтиво, яке народ любить), - пише Tatiana Tsyrulnik.

- Не знаю, які були критерії, але я цьогоріч провела дуже багато часу в Дніпрі - найбільше з 2008 року, мабуть. І чесно кажучи, зародилися сумніви, що я зараз реально хочу жити в Києві. Звісно, зі столиці вже нікуди не поїду, але Дніпро розвивається швидше ніж можна собі уявити. Я не знаю, як з ним можна в принципі порівнювати Миколаїв чи Кропивницький - таке враження, що це різні Всесвіти, - каже Oleksandra Ochman.

За результатами 13-го рейтингу комфортності міст, населеним пунктом з найбруднішим повітрям в Україні став Маріуполь. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео