Оксана Бучко

Європейці радять брати приклад з Тернополя щодо еко-прогресивності

5.jpg

Європейські експерти приводять Тернопіль у приклад еко-прогресивності. Показниками такого статусу є використання велодоріжок, електробайків та модернізованих котелень.

Про це  йдеться у сюжеті Факти ICTV.

Деякі жителі Тернополя часто для пересування по місту використовують велосипед, вони запевняють, що навіть мороз і погана погода не стане на заваді. Хоча звертають увагу на ще поки недостатнє оформлення велодоріжок. Окрім велосипедів у місті популярні електробайки, які 10 років тому почали випускати у місті. Сьогодні їх продають по всьому світу.

Ще одним важливим кроком, який наблизив Тернопопіль до еко-прогресивності є модернізація котелень. Протягом 10 років реорганізували 10 котелень, а це - 90% покриття усього міста.  Як зазначають у сюжеті, результат енергоефективності завдяки таким діям помітний у платіжках. До слова, фінансували проект за рахунок кредитів і грантів, розповів заступник мера Владислав Стемковський.

- Ми говоримо сьогодні про партнерство з Тернополем, - звертає увагу керівник групи підтримки України з питань енергетики і навколишнього середовища Єврокомісії Торстен Воллерт. - Можна співпрацювати з партнерами з Франції, Іспанії і Німеччини, робити продукти для глобальному рівні.  Адже промисловість майбутнього матиме зелений курс.

Фото Факти ICTV

Вибір читачів за тиждень

Відео