Юля Вітюк

Борщівський агротехнічний коледж відзначив своє 75-річчя (фото, відео)

unnamed (2)
Вже 75 років Борщівський агротехнічний фаховий коледж успішно навчає студентів робітничих професій.

unnamed (4)
unnamed (4)

- Більше 20-ти тисяч студентів, понад тисяча працівників пройшли цими коридорами… Кожен з них і нас вніс вклад в історію закладу, а заклад залишив слід у нашому житті, — говорить Ігор Блозва, директор Борщівського фахового агротехнічного коледжу.

З нагоди 75-річного ювілею в коледжі відбулися урочистості. Завітав на захід і перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук. Він підкреслив, що аграрний сектор сьогодні постійно розвивається, а тому потребує фахівців робітничих професій, яких готують у цьому коледжі.

unnamed (5)
unnamed (5)

- Дуже приємно, що коледж розвивається, рухається вперед, відкриває нові спеціальності, що вони шукають нові підходи в сучасних економічних умовах. Сьогоднішній ринок потребує дуже кваліфікованих працівників робітничих професій і коледж їх дає, — розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

unnamed (6)
unnamed (6)

Сьогодні в закладі навчаються понад 900 студентів за спеціальностями маркетинг, агроінженерія, електроенергетика, агрономія, будівництво та цивільна інженерія.

- Навчання дуже подобається! Обрав цей коледж тому, що всі казали, що він дуже гарний і тут добре вчитись. Найбільше подобається предмет «Сільськогосподарські машини». А все тому, що добрий вчитель і я люблю вивчати будову різних машин, — ділиться Андрій Шевчук, студент Борщівського фахового агротехнічного коледжу (спеціальність «Агроінженерія»).

unnamed (7)
unnamed (7)

- Я лише перший курс, але тут мені уже багато знань дали. До того ж, викладачі дуже хороші, добре навчають, завжди порадять, підтримають, — говорить Ангеліна Горбачова, студентка Борщівського фахового агротехнічного коледжу (спеціальність «Агрономія»).

Під час святкування ювілею викладачі коледжу презентували книгу «На 75-річному рубежі устремлінь і злетів», на сторінках якої висвітлено історію становлення, розвитку, професійні досягнення вихованців та педагогічного колективу Борщівського агротехнічного фахового коледжу. Ініціатором написання цієї книги був покійний директор Ярослав Козій.

unnamed
unnamed

- Ми гордимося своїми працівниками, тому що весь педагогічний колектив завжди творчо і креативно підходить до всіх освітніх процесів, які відбуваються у нас в коледжі. Ми добре знаємо, що себе треба оточувати тими людьми, які змушують тебе посміхатися, які тебе надихають і дозволяють тобі творити. Я з впевненістю можу сказати, що мрії здійснюються в Борщівському агротехнічному фаховому коледжі, — наголошує Оксана Кобилянська, викладачка історії та правознавства Борщівського фахового агротехнічного коледжу.

unnamed (1)
unnamed (1)

- Я бажаю, щоб колектив передав свої професійні знання та життєвий досвід дітям. Тому що заради них ми живемо, вони - наше майбутнє, їм жити і будувати цю країну. Хочеться, щоб ми збудували ту країну, яку ми хочемо, — наголосив Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

unnamed (8)
unnamed (8)

За плідну науково-педагогічну діяльність та вагомий внесок у підготовку кваліфікованих спеціалістів, кращих викладачів з нагоди свята нагородили грамотами.

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео