Віра Олександрович

Тернопільщина: як не буде землі, не надійде 320 млн грн

Гривні

На розвиток територіальних громад Тернопільщини землевласники вже спрямували 319,5 млн грн. І ця сума значно перевищує торішні надходження.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 9-ти місяців цього року платники податків сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 319,5 млн грн плати за землю, - кажуть у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 8%. Відтак бюджети додатково отримали 24,7 млн грн. Приріст до показників січня-вересня 2020-го склав 43,8 млн грн.

Зауважу, майже 76% цього платежу – внесок юридичних осіб. Адже вони перерахували з початку року 243,1 млн грн плати за землю, що на 9% більше, ніж очікували. 

- Тож додаткові надходження від юросіб склали 19,7 млн грн, а «плюс» до рівня 3-х кварталів 2020-го – 36,7 млн грн, - уточнюють податківці.

До слова, фізособи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши за землю 76,4 млн грн. Порівняно із аналогічним періодом торік приріст склав 7,1 млн грн («плюс» 5 млн грн – прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео